Meer mogelijk met ijs

De introductie van ijs in een ambachtelijk bedrijf levert vrijwel altijd meer rendement op. IJs trekt nieuwe klanten aan, zorgt voor onderscheidend vermogen en dus meer omzet. De mogelijkheden met ijs zijn eindeloos.

Basismix voor romig ijs Maya 100

Ingrediënten

Basis
Recept op basis van 20 ltr melk
2000 g Maya 100
2600 g Volle melkpoeder
17 ltr Water
4200 g Suiker
400 g Dextrose poeder
1400 g Slagroom 35-40% zonder suiker

Werkwijze

Stappen voor het maken van basis romig ijs:
1. Doseer de melk in de pasteurisatie ketel en start het proces
2. Als er een temperatuur bereikt is van 40-45 graden Celsius voeg eerst de suiker, dan dextrose poeder toe. Meng dit goed door elkaar
3. Voeg na ca 5 minuten de magere melkpoeder hier aan toe
4. Bij het bereiken van een temperatuur van ca. 50 graden Celsius kan de Maya 100 worden toegevoegd. Zorg er voor dat alles goed gemengd wordt om klontjes te voorkomen
5. De verse room kan worden toegevoegd bij het bereiken van een temperatuur van 65 graden Celsius, echter wel bij het starten van het terugkoelen