Meer mogelijk met ijs

De introductie van ijs in een ambachtelijk bedrijf levert vrijwel altijd meer rendement op. IJs trekt nieuwe klanten aan, zorgt voor onderscheidend vermogen en dus meer omzet. De mogelijkheden met ijs zijn eindeloos.

Basismix voor romig ijs Maya 50

Ingrediënten

Basis
1000 g Maya 50
20 ltr Melk (verse of houdbare)
5000 g Suiker
200 g Dextrose poeder
300 g Magere melkpoeder
2000 g Slagroom 35-40% zonder suiker

Werkwijze

Stappen voor het maken van basis romig ijs:
1. Doseer de melk in de pasteurisatie ketel en start het proces
2. Als er een temperatuur bereikt is van 40/45 graden Celsius voeg dan eerst de suiker, dextrose poeder toe. Meng dit goed door elkaar
3. Voeg na ca 5 minuten de magere melkpoeder hier aan toe
4. Bij het bereiken van een temperatuur van ca. 50 graden Celsius kan de Maya 50 worden toegevoegd. Zorg er voor dat alles goed gemengd wordt om klontjes te voorkomen
5. De verse room kan worden toegevoegd bij het bereiken van een temperatuur van 65 graden Celsius, echter wel bij het starten van het terugkoelen