Meer mogelijk met ijs

De introductie van ijs in een ambachtelijk bedrijf levert vrijwel altijd meer rendement op. IJs trekt nieuwe klanten aan, zorgt voor onderscheidend vermogen en dus meer omzet. De mogelijkheden met ijs zijn eindeloos.

Pinda ijs (Snicker)

Ingrediënten

Basis
4500 g Basismix voor romig ijs zie recepten Maya 50/Maya 100
320 g Peanuts butter paste art. 9104105
Decoratie
* Variegato salted peanuts art. 9104164
* Nocciolotta art. 9104295
Vulling
* Variegato salted peanuts art. 9104164

Werkwijze

Stappen en doseringen voor het maken van een batch:
1. Haal de basis voor romig ijs uit de pasteuriseerketel
2. Meng de basis met peanuts butter paste met een elektrische mixer
3. Open het deksel van de ijsmachine en giet hier de basis voor romig ijs in. Sluit het deksel en start het ijs proces
4. Nadat het ijsproces klaar is, doseer het ijs in een koude ijsbak
5. Meng gedurende het doseren Variegato Salted Peanuts* door het ijs heen
6. Plaats het ijs vervolgens in de shockvriezer voor 10 minuten
7. Decoreer het ijs met Nocciolotta, Variegato Salted Peanuts*

* dosering naar behoefte

Allergenen informatie

melk allergiepinda allergie