Meer mogelijk met ijs

De introductie van ijs in een ambachtelijk bedrijf levert vrijwel altijd meer rendement op. IJs trekt nieuwe klanten aan, zorgt voor onderscheidend vermogen en dus meer omzet. De mogelijkheden met ijs zijn eindeloos.

Hazelnoot P

Ingrediënten

Basis
4000 g Basismix voor romig ijs zie recepten Maya 50/Maya 100
400 g Hazelnut ‘P’ paste art. 9104092
100 g Poeder dextrose
Decoratie
* Hele geblancheerde hazelnoot

Werkwijze

Stappen en doseringen voor het maken van een batch:
1. Haal basis voor romig ijs uit de pasteuriseerketel
2. Meng de basis met Hazelnut ‘P’ paste en Poeder dextrose met een elektrische mixer
3. Open het deksel van de ijsmachine en giet hier de basis voor romig ijs in. Sluit het deksel en start het ijs proces
4. Nadat het ijsproces klaar is, doseer het ijs in een koude ijsbak
5. Plaats het ijs vervolgens in de shockvriezer voor 10 minuten
6. Decoreer het ijs met geblancheerde hazelnoten* 

De toevoeging van dextrose zorgt er voor dat het ijs romig blijft in de vitrine.

* dosering naar behoefte

Allergenen informatie