Starten met ijs

Grondstoffen

Nappi

Voor de levering van kwalitatief uitstekende grondstoffen voor ambachtelijk schepijs is Beko IJs voor Nederland en België een exclusieve samenwerking aangegaan met het Italiaanse bedrijf Nappi. Dit bedrijf, gevestigd op de zeer vruchtbare bodem aan de voet van de Vesuvius, is in 1911 opgericht door de gebroeders Nappi. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van het bloeiende familiebedrijf, dat grondstoffen voor ijs en banket levert in meer dan 87 landen wereldwijd. Vooral de pistache- en hazelnoten zijn beroemd, evenals de Amarena kersen. Deze kersen zijn zelfs door internationale sterrenchefs bekroond met de Crystal Taste Award.

Beko IJs brengt in samenwerking met Nappi naast vele bekende smaken ook diverse specifiek bakkerijgerelateerde smaken, zoals appeltaart, suikerbrood, gevulde koek en stroopwafel. Samen met Nappi steekt Beko IJs veel energie in de verdere ontwikkeling van vernieuwende smaken, waarmee de ambachtelijke vakman zich kan onderscheiden.

Nappi besteedt veel zorg aan duurzaamheid. Zo wordt tachtig procent van de energie die het bedrijf verbruikt opgewekt door eigen zonnepanelen. Ook wordt veel aandacht besteed aan het verwerken van restmaterialen, zoals de omhulsels van noten. Nappi levert via Beko ingrediënten voor ijs en banket aan de Nederlandse en Belgische markt: hun assortiment is namelijk niet alleen geschikt voor schepijs in bakken, maar ook ideaal voor de productie van ijstaarten of ander gebak. 

ForIce

Voor de productie van softijs heeft Beko IJs het merk ForIce gekozen: hiermee leveren wij de beste ingrediënten voor softijs en milkshakes. ForIce selecteert zelf uitsluitend vooraanstaande producenten, die het beste uit de markt aanbieden. Zo kunt u als ijsbereider vertrouwen op een kwalitatief hoogwaardig product voor een marktconforme prijs. Het softijs van ForIce heeft een opvallend volle en romige smaak, waarmee het zich onderscheidt van softijs dat bij grotere ketens wordt verkocht. Bovendien is het product oer-Hollands!